kosár:

Bejelentkezés

Bejelentkezés

Súgó

Témakörök

I. Gyakran ismételt kérdések (GYIK/FAQ)

II. Az oldal használata

III. E-könyvvel kapcsolatos tudnivalók

IV. Jogszabályi háttér

 

I. GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Mi az az e-könyv?

Olyan számítógépes fájlformátum, amely egy könyv szövegét tartalmazza. Megfelelő eszközön (e-könyvolvasón, számítógépen, tableten stb.), megfelelő szoftverrel a könyv formai sajátosságait (betűméret, forma stb.) is képes utánozni.

Milyen formátumot válasszak?

Áruházunkban három formátumban érhetőek el az e-könyvek:

– prc/mobipocket

– epub

– pdf

Ha Önnek Amazon Kindle olvasóeszköze van, válassza a PRC formátumot. A letöltött fájl aktív másolásvédelmet nem tartalmaz, de vízjellel el van látva. Kiterjesztése prc vagy mobi lehet. A kettő között nincs különbség.

Ha Önnek nem Amazon Kindle olvasóeszköze van, hanem más, például Nook, Onyx, Pocketbook, Sony, Apple iPad/iPhone stb. akkor válassza az ePub formátumot. Az ePub formátumú anyagok elérhetőek másolásvédett és vízjelezett formában is, attól függően, hogy kiadó partnereinkkel milyen együttműködési szerződést kötöttünk. Az Adobe Digital Editions másolásvédelemmel kapcsolatos teendőket és tudnivalókat ezen a linken találja. Az ilyen könyveket a terméklapon minden esetben külön jelezzük!

Ha ön a könyveket számítógépen, tableten vagy telefonon olvasná, akkor az epub formátumot javasoljuk.

PDF formátumú könyveink és kiadványaink elsősorban számítógépen való olvasásra vannak optimalizálva, e-könyvolvasó eszközön a használatuk nehézkes, ezért kérjük, hogy ezt csak körültekintően válasszák.

A rendelés során véletlenül rossz formátumot választottam, mi a teendő?

Kérjük, a Kapcsolat menüpont alatt minél előbb írjon nekünk! A megfelelő formátumú fájlt (kivéve, ha az Adobe másolásvédelemmel van ellátva) rövid időn belül eljuttatjuk Önnek.

A rendelés befejezése után megkaptam a letöltési linket tartalmazó e-mailt, de arra kattintva a „A keresett fájl nem áll rendelkezésre. Kérem próbálja meg 10 perc múlva” feliratot kapom. Mi ilyenkor a teendő?

A digitalbooks.hu webáruházban az e-könyveket látható és nem látható egyedi azonosító jelzésekkel látjuk el, így kerül bele a könyv végébe az „Ex Libris” (a. m. „…könyvtárából”) grafika, a vásárló neve és a vásárlás azonosítója. A fájlok vízjelezése és konvertálása néhány másodperctől akár 2-3 percig is eltarthat, így előfordulhat, hogy Ön akkor kattint rá a letöltési linkre, amíg a vízjelezés vagy a konvertálás még folyamatban van. Kérjük, ez esetben legyen türelemmel és várja meg a 10 perc leteltét. Ha ezt követően sem érkezik meg Önhöz a megvásárolt könyv, kérjük, a Kapcsolat menüpont alatt írjon nekünk!

Az e-mailben kapott linkről egy .acsm kiterjesztésű fájt töltöttem le. Mi ezzel a teendő?

A digitalbooks.hu webáruházban kiadói partnereinkkel kötött szerződésünk értelmében néhány könyvet Adobe Digital Editions másolásvédelmi rendszerrel kell kínálnunk. Ezeket a könyveket (elsősorban színes folyóiratokat, pdf formátumú könyveket) külön jelöljük az egyes termékek leírásában. A megvásárolt könyv letöltéséhez kérjük, kövesse az alábbi lépéseket:

1. Látogasson el az Adobe weboldalára és töltse le az Adobe Digital Editions szoftvert!

2. A szoftvert a szokásos módon telepítse a számítógépére, a telepítés végén regisztráljon az Adobe weboldalán (a pontos e-mail cím és a jelszó kötelező elemei a regisztrációnak, a megvásárolt könyvek letöltéséhez ezekre szüksége lesz)!

3. A sikeres regisztrációt követően az Adobe Digital Editions szoftver "Help" menüjének "Authorize Computer" eleme alatt írja be az előbbi regisztráció során használt e-mail címét és jelszavát!

4. Ezt követően nyissa meg a webáruházunkból letöltött .acsm fájlt (Windows környezetben elegendő duplán rákattintania), majd a könyv – méretétől függően néhány másodperc vagy néhány perc alatt – letöltődik.

A megvásárolt könyveket e-könyvolvasójára az Adobe Digital Editions szoftveren keresztül tudja felmásolni, miután az eszközt is külön regisztrálta az Adobe weboldalán.

A későbbiekben az egyes könyvek megvásárlásakor csak a 4. lépés végrehajtása lesz szükséges, a szoftver letöltését és regisztrációját már nem kell elvégeznie. Ha a regisztrációval kapcsolatban további, vagy a fentieknél részletesebb segítségre van szüksége, kérjük, írjon nekünk a Kapcsolat menüpont alatt!

A rendelésről megkaptam a visszaigazoló e-mailt, de nem kaptam letöltési linket tartalmazó levelet. [vagy]
Több tételt rendeltem egyszerre, és csak az egyikről kaptam meg a letöltési linket tartalmazó levelet.
Mi ilyenkor a teendő?

Mindenekelőtt kérjük ellenőrizze postafiókjának junk/spam mappáját, előfordulhat ugyanis, hogy egyes levelezőszerverek az általunk küldött e-mail üzeneteket nem kívánatosnak minősítik. Ha a sikeres és kifizetett rendelést követő egy órán belül sem érkezik meg az összes levél, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!

Előre utalásos fizetési mód választása esetén a letöltési linket tartalmazó levelet csak a vételár jóváírását követően küldjük el.

Több készülékkel is rendelkezem, amelyek eltérő formátumot használnak. Mit tehetek ez esetben, szükséges mindkét formátumot megvásárolnom?

Nem szükséges. Ez esetben azt javasoljuk, hogy a vásárlás során epub formátumot válasszon, majd a sikeres vásárlás után vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy a prc/mobi állományokat is eljuttathassuk Önnek. Ez a lehetőség természetesen díjmentes.

Előre utalásos fizetési módot választottam, mikor juthatok hozzá a megvásárolt e-könyvekhez?

A banki átutalás jóváírását követően véglegesítjük a rendelését, ezt követően néhány percen belül megkapja a letöltési linket tartalmazó e-mailt.

A banki Giro átutalás átfutási ideje rendszerint 4-5 óra, azonban 14 óra után, illetve hétvégén indított utalások csak a következő banki napon kerülnek jóváírásra (rendszerint délelőtt 9 óráig).

Ha az átutalást követő két banki napon belül sem érkezik meg a jóváhagyó e-mail, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Vásárlási utalványom van, hogyan válthatom be?

Az áruházban kétféle utalvánnyal találkozhat: százalékos kedvezményre vonatkozó akciós utalvánnyal és adott összegre szóló egyszeri (ajándék) utalvánnyal! Mindkét utalványt a vásárlási folyamat végén, a kosár összesítéskor tudja érvényesíteni a kuponkód megfelelő mezőbe való beírásával.

Ajándékutalvány beváltásakor, ha a fizetendő végösszeg 0 forint, kérjük, hogy fizetési módként az „Ingyenes letöltés” lehetőséget válassza (kattintson a „fizetési mód váltása” gombra, majd a listából válassza ki a listából)!

Az e-könyvolvasó eszközök kínálatában nem találom a nekem tetsző darabot. Van mód az egyedi rendelésre?

A digitalbooks.hu webáruház e-könyvolvasó kínálatát elsősorban a széleskörű kínálat és a jó ár/érték arány figyelembe vételével alakítottuk ki, ezért több készüléket szándékosan nem árulunk. Amennyiben Ön mindenképp tőlünk szeretne rendelni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot és egyedi árajánlatot adunk. Ez esetben a szállítás határideje akár 3 hét is lehet!

Milyen e-könyvolvasó eszközt ajánlanak?

Az eszközök kiválasztása összetett folyamat, amely a vásárló igényeinek pontos felmérésével indul. Kérjük, ha kérdése van, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy szakértő munkatársunk segítségére lehessen a kiválasztásban.

Van-e mód az e-könyvolvasó eszközök bemutatóteremben való megtekintésére.

A digitalbooks.hu webáruház elsősorban internetes kereskedelmet folytat, ezért raktárkészletet nem tart (kivéve a saját kiadású papírkönyveket). Ezért nincs mód a készülékek bemutatótermi megtekintésére.

Hogyan juthatok hozzá a megvásárolt e-könyvekhez?

Két módon. A magától értetődő megoldás az e-könyvek letöltése, majd átmásolása arra az eszközre, amelyen olvasni fogja. Bizonyos esetekben megoldható, hogy az olvasnivaló közvetlenül az eszközre kerüljön (Kindle olvasóeszközök esetén), ez esetben kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Ha Ön szeretné a könyveket közvetlenül az olvasóeszközére másolni, erre módja van a Láng Téka könyvesboltban, ahol a digitalbooks.hu kihelyezett terminálján történő vásárlást követően a bolt munkatársai közvetlenül az e-könyvolvasó eszközre másolják a könyveket.

Van-e mód az e-könyvek papíron való megrendelésére?

A könyvnyomtatás tetemes egyedi költsége miatt nem. A digitalbooks.hu saját kiadású könyveinek papír változatai (hagyományos nyomdai kivitelezéssel készült könyvek) azonban szerepelnek a bolt kínálatában.

Van-e mód az e-könyvek kinyomtatására?

Védelem nélküli PDF esetén van, PRC és ePub esetén ez a lehetőség korlátozott. Védett könyvek nyomtatására nincs lehetőség.

Letölthetem-e több eszközre is a megvásárolt könyvet?

„Családon belül” természetesen igen. A vízjellel ellátott (másolásvédelem nélküli) fájlok másolásának nincs technikai akadálya, az Adobe Digital Editions másolásvédelemmel ellátott könyvek esetén összesen 6 eszközre töltheti le a megvásárolt könyvet.

A „családon kívüli” másolás, átadás az ÁSZF-fel és a hatályos magyar jogszabályokkal ellentétes.

Mit tegyek, ha nem tudom megnyitni a készülékemen a megvásárolt e-könyvet?

Ennek több oka lehet, ezért kérjük mielőbb vegye fel velünk a kapcsolatot!

Milyen szempontok alapján válasszak olvasóeszközt?

A legfontosabb kérdések

-- milyen környezetben használná az eszközt,

-- milyen módon, illetve milyen jellegű könyvet olvasna (regényt folyamatosan vagy tudományos munkát ide-oda lapozgatva),

-- szükség van-e szövegbevitelre, jegyzetelési lehetőségre, kiemelési lehetőségre,

-- fontos-e a színek megjelenítése,

-- fontos-e, hogy a készüléknek magyar nyelvű kezelőfelülete, menüje legyen (a szabványos magyar nyelvű könyvek megjelenítése mindegyik eszközön problémamentes).

 

Egyéb kérdése van az e-könyvekkel kapcsolatban? Látogassa meg az ekonyvolvaso.blog.hu cikkét!

 

II. AZ OLDAL HASZNÁLATA

1. Regisztráció

Az oldal rendeltetésszerű használatához és az azon történő vásárláshoz regisztrálnia kell. A regisztráció akkor fejeződik be, amikor Ön rákattint a megadott e-mail címre érkező megerősítő linkre. A regisztrációs mezők kitöltésével egyidejűleg feliratkozik hírlevelünkre is, amelyről a hírlevél alján látható linken irakozhat le.

A regisztráció során a későbbi vásárlások bonyolításához el kell fogadnia az Általános Szerződési Feltételeket.

2. Kosár

A vásárlás a termék kosárba helyezésével kezdődik.

Az e-könyvek kivételével minden termék darabszámát a [Kosárba] gomb mellett levő [+] és [–] gombokkal módosíthatja.

A kosárba helyezéssel a vásárlás még nem végleges, bármikor törölheti a kiválasztott terméket. A kosár tartalma az oldal elhagyásával törlődik!

3. Ingyenes könyvek letöltése

A digitalbooks.hu áruházban elérhető ingyenes e-könyvek letöltéséhez a fizetős könyvekével azonos folyamat szükséges, de ennek végén a Vevőnek fizetési kötelezettsége nem keletkezik.

4. Fizetős letöltési útmutató

A nem ingyenes e-könyvek megvásárlásához az alábbi lépéseket kell végrehajtania:

1. Regisztráljon, majd lépjen be az oldalra. Ha már regisztrált felhasználónk, elegendő belépnie.

2. Keresse meg a megvásárolni kívánt e-könyvet az áruházban. A terméklapon válassza ki az Önnek megfelelő formátumot (epub vagy prc, esetleg pdf), majd helyezze a kosárba a [Kosárba] gomb megnyomásával.

Az oldal fejlécében folyamatosan nyomon követheti, hogy a kosarába hány terméket helyezett el, a KOSÁR: mögötti feliratra kattintva megjelenik a kosár összesítő képernyője, ezen törölhet tételeket.

3. A böngészés befejeztével kattintson a fejlécben lévő KOSÁR: mögötti feliratra, ezzel a kosár összesítő képernyőjére jut. Válassza ki a fizetési módot, ellenőrizze a mennyiségeket, a címeket és a formátumot! Ha van kuponja, annak kódját írja be a megfelelő mezőbe, végül az oldal alján látható jelölőnégyzet használatával erősítse meg vásárlási szándékát és az ÁSZF-et! A [Tovább] gombra kattintva a következő képernyőre jut.

4. Ha az előző lépésben nem választott fizetési módot, és/vagy olyan terméket is a kosarába tett, amely nem e-könyv (például papírkönyv vagy olvasóeszköz), akkor szállítási módot is kell választania. A képernyőről a [Tovább] gombra kattintva léphet tovább.

5. A „Rendelés összesítése” képernyőn látja a rendelés összes tételét, az árakat, az adott kedvezményt, és ha van, a szállítási díjat, végül a fizetendő végösszeget. A [Rendelés véglegesítése] gombra kattintva korábbi választása szerint több helyre léphet tovább:

-- Előre átutalás választása esetén a főoldalra, ez esetben a fizetéssel kapcsolatos instrukciókat e-mailben kapja meg. A megvásárolt e-könyveket a vételár jóváírását követően 24 órán belül megkapott értesítő e-mailben szereplő címre kattintva töltheti le.

-- Bankkártyás fizetést választva átlép a CIB Bank bankkártyás fizetési oldalára. Itt meg kell adnia bankkártyájának adatait. A sikeres fizetést követően visszatér a webáruház főoldalára. A megvásárolt e-könyveket a sikeres fizetést követően néhány percen belül megkapott értesítő e-mailben szereplő címre kattintva töltheti le.

-- PayPal fizetési módot választva a PayPal fizetési oldalára lép át. Itt meg kell adnia PayPal azonosítóját és jelszavát, továbbá jóvá kell hagynia az összeget. A sikeres fizetést követően néhány percen belül megkapott értesítő levélben található linkre kattintva töltheti le a megvásárolt e-könyveket.

Kérjük, a vásárlást követő 10 percen belül ellenőrizze postafiókját és annak SPAM könyvtárát is, mert előfordulhat, hogy áruházunk értesítő levelét a levelezőszerver automatizmusa kéretlen levélként értékeli. Ha a sikeres fizetést követő 24 órán belül sem kapja meg a jóváhagyó e-mailt, vagy ha bármilyen okból sikertelen a fizetés, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

5. A letöltött e-könyvek olvasása

A digitalbooks.hu az alábbi formátumokban kínál könyveket:

-- epub formátumban Adobe másolásvédelemmel,

-- epub formátumban vízjelezéssel,

-- prc/mobi formátumban vízjelezéssel,

-- pdf formátumban Adobe másolásvédelemmel,

-- pdf formátumban másolásvédelem nélkül.

Az Adobe másolásvédelemmel ellátott epub formátumú könyveket az Adobe Digital Editions nevű ingyenes szoftveren keresztül tudja olvasni, illetve erre alkalmas eszközre áttölteni (e-könyvolvasó, tablet stb.). A sikeres olvasáshoz meglévő e-mail címével regisztrálnia kell az Adobe oldalán.

Az Adobe másolásvédelemmel ellátott pdf formátumú könyveket az Adobe AcrobatReader szoftverrel tudja olvasni, miután az Adobe Digital Editions azonosítóját (ID-jét és jelszavát) itt is megadta.

A másolásvédelem nélküli és vízjellel ellátott tartalmak regisztráció nélkül olvashatók a megfelelő eszközökön, illetve megadott szoftverekkel. Bővebb információért, kérjük, nézze át az e-könyvekről szóló III. pontot!

6. Rendelés lemondása, elállás

Kifizetett e-könyv vásárlásának lemondására nincs lehetőség.

Sikertelen fizetés miatt megakadt vagy előre átutalás fizetési mód választása után ki nem fizetett e-könyv vásárlásának lemondására e-mailben van lehetőség. Kérjük, ez esetben vegye fel velünk a kapcsolatot!

E-könyvolvasó eszköz, kiegészítő vagy papírkönyv vásárlásától való elállás a hatályos jogszabályok és a digitalbooks.hu áruház működési sajátosságai miatt az alábbi módon lehetséges:

  • Előre átutalás esetén a vásárlás véglegesítését követő 8 munkanapon belül. Amennyiben a digitalbooks.hu bankszámlaszámára a vásárlás ellenértéke a vásárlás jóváhagyását követő 8. banki elszámolási napon sem érkezik meg, vásárlási szándékát automatikusan semmisnek tekintjük.
  • Utánvétes, futárral történő kiszállítás esetén a vásárlás véglegesítését követő első munkanap délelőtt 10 óráig van mód a megrendeléstől való elállásra, kizárólag e-mailben. A határidő lejártát követően a terméket átadjuk a futárszolgálatnak, amely azt a szokásos kiszállítási határidővel eljuttatja Önhöz. Amennyiben nem tart igényt a termékre, ezt jelezze a futárnak, aki azt visszaszállítja hozzánk.
  • Bankkártyás vagy PayPal fizetési mód esetén a sikeres fizetés megtörténtét követő első munkanap 10 óráig van mód a megrendelés következmények nélküli lemondására. Eddig az időpontig az elállás költségmentes, a vételárat a szokásos eljárás szerint visszautaljuk a vásárló számlájára. Ezt követő időponttól csak a termék vételárát tudjuk a vásárlónak visszaszolgáltatni, azt is csak azt követően, hogy a futárnak átadott termék sértetlenül visszaérkezett a digitalbooks.hu irodájába.
  • A kifizetett és kiszállított termékekre az elektronikus vásárlásra vonatkozó hatályos jogszabályok szerint vállalunk visszatérítési garanciát.

A 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet értelmében a vásárló indoklás nélkül elállhat a vásárlástól, az átvételtől számított 8 munkanapon belül. A sértetlen csomagolású terméket az eredeti számlával együtt, saját költségén küldje vissza, és a megérkezésétől számított 30 napon belül visszatérítjük Önnek a visszaküldött termék(ek) vételárát. A visszatérítés nem vonatkozik sem a kézbesítés, sem a visszaküldés szállítási költségére. Utánvéttel visszaküldött csomagok átvételére nincs lehetőségünk. Felhívjuk figyelmüket, hogy csak az eredeti csomagolásban, szemmel láthatóan használatba nem vett olvasók visszavételét garantáljuk, az átvételtől számított 8 munkanapon belül. Sérült vagy hibás terméket a kézhezvételtől számított 8 munkanapon belül cserélünk, a 8 munkanapon túli meghibásodás esetén a garanciális szervizhez kell fordulni. Valamennyi általunk eladott e-könyvolvasó csomagolása tartalmazza a garancialevelet is.

7. Fizetés, szállítás

A fizetési és szállítási módokról részletesen az oldal Vásárlási tájékoztató menüpontjában olvashat.

 

III. E-KÖNYVEKKEL KALCSOLATOS TUDNIVALÓK

Az e-könyv olyan elektronikus fájl, amely szöveget (esetleg képeket, animációt, filmet, hangot) tartalmaz, és kialakításánál, technológiai sajátosságainál fogva elsősorban elektronikus eszközökön, így többek között számítógépen, okostelefonon, e-könyvolvasó eszközön, tablet számítógépen stb. való olvasásra alkalmas. Az e-könyvben kereshet, a betű méretét megváltoztathatja, a benne található tartalomjegyzékkel egyszerűen a könyv megadott részére ugorhat. Egyes e-könyvbekben külső internetes forrásokra mutató linkeket is elhelyeztek, ezek használatához aktív internatkapcsolat és megfelelő eszköz szükséges.

Az e-könyvolvasó olyan céleszköz, amelyet elsősorban e-könyvek tárolására, kezelésére és megjelenítésére fejlesztettek ki. Kijelzője a papír jellegét utánzó elektronikus papír (e-papír, e-paper, a gyártó neve után e-ink), amely a hagyományos papírkönyvek minden jellemző előnyét és hátrányát hordoza. Csekély súlya, kis mérete, egyszerű kezelhetősége és alacsony energiaigénye (egy töltéssel akár hetekig használható) hordozhatóvá és széles körben alkalmazhatóvá teszi.

A tablet számítógép olyan eszköz, amelyek színes, érintéssel vezérelhető kijelzőjén kívül más külső kezelőszerve stb. (pl. billentyűzete) nincsen. Méretük és kialakításuk változó, áruk viszonylag széles skálán mozog, tulajdonságaik szerint akár egészen sokrétűek is lehetnek. Az e-könyvolvasókhoz képest jelentős hátrányuk a nagyobb súly és a számottevően rövidebb használhatósági idő (1 napon belül lemerülnek folyamatos használat mellett).

E-könyvet ezen felül bármelyik személyi számítógépen, illetve okostelefonon lehet olvasni, ehhez csak egy megfelelően telepített szoftver szükséges. A teljesség igénye nélkül a két fő formátum és a számítógépes platformok szerint elérhető olvasóeszközök az alábbiak:

személyi számítógép Windows környezet

epub: Adobe Digital Editions, Sigil, Calibre, Nook for PC

prc: Kindle for PC, Sigil, Calibre

személyi számítógép Mac környezet

epub: Adobe Digital Editions

prc: Kindle for Mac

okostelefon, tablet Android környezet

epub: Aldiko, Nook for Android

prc: Kindle for Android

okostelefon, tablet, iOS (Apple) környezet

epub: iBooks

prc: Kindle for iOS

Az Adobe másolásvédelemmel ellátott epub és pdf fájlok megnyitásához az Adobe Digital Editions Windowsra vagy Apple-re optimalizált változata és az adobe.com oldalon történő előzetes regisztráció szükséges, ezt követően a programmal megnyitott fájl a különböző olvasóeszközökre, illetve szoftverekre – azonosítás után – áttölthető. Egy regisztrációhoz egyszerre hat eszköz vagy program kapcsolható.

IV. JOGSZABÁLYI HÁTTÉR

A digitalbooks.hu az alábbi törvényi szabályozásnak megfelelően végzi tevékenységét:

2001. évi CVIII. törvény, amely az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseit szabályozza

http://www.nhh.hu/dokumentum.php?cid=8265